Fagylaltban az igazság!

Megint zavargásokat jelentenek Bergengócia háza tájáról! Úgy tűnik, I. Pista király, valamint bájos neje, Natasa királyné, leányuk, a fagylaltért igencsak rajongó Ludmillácska és a királyi cukrász-vő, Pityipalkó folyton belekeveredik valamibe.
Ahogyan az már egy jó meséhez illik. Az is természetes, hogy a végére minden szépen kikerekedik, és helyreáll a béke. Legalább is ez jellemzi Kelemen István bajai grafikus mesekönyveit, az Apa mesél sorozat darabjait, amelynek harmadik része, a Fagylaltrablók nemrég jelent meg.

Fotó: Sándor Boglárka

Az előző két kötet hagyományaihoz híven ezúttal is felolvasással egybekötött könyvbemutatót tartott az Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ gyermekrészlegén, június 9-én, csütörtök délután. Amint a helyszínen kiderült: több kis olvasó is nagyon várta már Pityipalkóék történetének folytatását, és bár a szerző kislányai, Orsi és Panni úgy gondolják, hogy ebből a meséből további kalandok is kitelnének, Kelemen István úgy döntött: egyelőre pontot tesz a bergengóc família történetének végére, és a jövőben egyéb mesehősök születnek meg tollából.
Addig azonban a Fagylaltrablók története még bőven megtalálhatja helyét a bajai mesekincsben és a kis meserajongók könyvespolcain, hiszen a nem kevés humorral és sok-sok finomsággal megtűzdelt elbeszélés leköti az olvasó (hallgató) figyelmét. A könyvtárban összegyűlt közönség nem csak a történet alakulását figyelte, hanem az Orsi és Panni által bemutatott illusztrációkat is, és a közbevetett kérdésekre is ügyesen válaszoltak. Ezzel bizonyították, hogy igazi ismerői a bergengóc történéseknek.
A felolvasás után a szerző szívesen dedikálta és személyre szóló rajzocskával is ellátta a megvásárolt könyveket, miközben a kicsik pogácsával, bodzaszörppel frissülhettek a megfeszített figyelés után.
Sándor Boglárka (www.baja.hu)

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.