Egy újabb karikatúra pályázat a láthatáron!

emblema_magyar

Kevesen gondolják végig, hogy milyen előnyökkel jár a távfűtés, pedig a több mint száz éves hagyományokkal rendelkező technológia társadalmi haszna egyértelmű.

Hiszen milyen a távfűtés?

 Mindenekelőtt kényelmes: a fogyasztóknak nincs más dolguk, csak élvezni otthonuk melegét; a tüzelőanyag beszerzését, feldolgozását, átalakítását, illetve a rendszer karbantartását elvégzi helyette a szolgáltató.

A távfűtés emellett még környezetbarát is: a magas hatásfokkal dolgozó fűtőművek fajlagosan kevesebb tüzelőanyaggal beérik (ezért alacsonyabb költséggel üzemeltethetők), mint az egyedi fűtési rendszerek, így az ezek eltüzelésével keletkező káros anyag is jóval kevesebb. További előny, hogy a füst nem a lakóövezetekben, hanem azoktól távolabb keletkezik, így a távfűtés a városok levegőminőségét is kevésbé rombolja.

A hőtermelésben ráadásul jól alkalmazhatók a megújuló energiaforrások (pl. geotermikus energia, vagy biomassza), amelyek felhasználásával az üvegházhatású gázok kibocsátása is csökken, így a távfűtés bolygónk klímájának védelméhez is hozzájárul.

Ha végiggondolod, ugye, hogy érdekes? Véleményed is van dologról? Akkor nincs más feladatod, mint, hogy rajzolj erről a témáról. Természetesen karikatúrát. Hiszen egy kreatív karikaturistának mindenről van véleménye.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. nemzetközi karikatúra pályázatot hirdet az alábbi témakörben:

Az otthon melege – és ami mögötte van

A távfűtés társadalmi haszna

  1. Minden 18. életévét betöltött cselekvőképes természetes személy pályázhat.
  2. A pályázat egy fordulós. Pályázónként maximum 5 db, szöveg nélküli pályamunkát várunk A/4-es formátumban, technikai megkötöttség nélkül. (Fájl tulajdonság: CYMK, jpg, jó felbontás – a gmail postafiók mérete 10 MB!)
  3. A jelen pályázati kiíráshoz mellékelt jelentkezési lapot kérjük aláírva és beszkennelve a pályamunkákkal együtt a grafikuskelemen@gmail.com e-mail címre megküldeni.
  4. A karikatúrákat az alábbi e-mail címre várjuk: grafikuskelemen@gmail.com
  5. A pályamunkák beérkezési határideje: március 15.
  6. Díjazás: I. helyezett: 300 EUR – II. helyezett: 200 EUR – III. helyezett: 100 EUR + 3 db Diploma
  1. A beküldött pályamunkákból katalógus készül. A katalógusban szereplő alkotóknak a kiadványt ingyenesen megküldjük.
  2. A pályázók a pályázat benyújtásával elfogadják, hogy a zsűri bármely, a jelen pályázattal kapcsolatos döntése végleges és minden tekintetben kötelező érvényű, azokkal kapcsolatban minden jogi út kizárva.
  3. A pályázó nevezésével hozzájárul ahhoz, hogy a beadott pályamunkákat a Veolia Energia Magyarország Zrt. az alábbi módokon ingyenesen és térítésmentesen, szabadon felhasználja:

– digitális és papír alapú katalógusban többszörözéssel

– a veolia.hu és a tavho.veolia.hu honlapon

– a partnerei részére készülő ingyenes kiadványban, mely kereskedelmi forgalomba nem kerül

– kiállításokon

– dekorációként.

A pályázattal kapcsolatos folyamatos tájékoztatás a grafikuskelemen@gmail.com címen kérhető.

Facebook: https://www.facebook.com/tavhokarikaturapalyazat/

Minden pályázónak jó munkát és sikeres részvételt kívánunk!

 

 

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.